torsdag 17 september 2009

Vilken höstdag!




Idag var vi med jobbet och red islandshästar på Vallerödslund i Blentarp.. så kul och fantastiskt skönt. En dag som idag när det nästan var sommar igen och vi kunde njuta av naturen, vädret och hästarna..
Tölten som är en fantastiskt bekväm och härlig gångart, galopp på mjuk skogsväg - tänk att få leva så alltid..

77 hästar i hagarna, underbara små föl som betade med sina mammor, en tjusig hingst och sedan en hel massa andra - turridningshästar, tävlingshästar och unghästar, allt i en skön blandning!!

Min häst hette Ymir som på isländska betyder "jätte" ja/jo han var nog störst av dem men så är ju islänningarna inte så himla höga.. fantastisk töltare.. dessutom vunnit galopprace!!

Men, jisses vad min kropp är trött efter 2½ timmes ridning - det var nog 10 år sedan sist det begav sig.. det känns inte som att det finns ngt underlag som är skönt nog att ligga på för min kropp just idag!? Efteråt bjöds det på underbart god grillning - vi kunde sitta ute och äta så det var verkligen en toppendag!!
Vi pausade en gång på en härlig äng tillsammans med ett 40-tal får - totalt var vi 17 st som var ute och red - allt från vana ryttare till helt nybörjare.. jättekul och toppen för sammanhållningen. Detta kommer vi att prata länge om tror jag!
En dag att minnas länge..

Inga kommentarer: