torsdag 8 juli 2010

Sol, hav, hästar = Falserbo Horse Show 2010

Falsterbotävlingarna på onsdagar är bland det bästa som finns när det gäller hästmeetings.
Ponnyküren vanns av en C-ponny i år Paolo Pan och tvåa kom Fighter, trea hingsten Jarno!!
Fighter är den där askungesagan - en ponny som köpts på en skånsk hästmarknad för nästan ingenting och tränats upp till yttersta Sverigetoppen!! Det är sådant som gör att "Fairytales do come true" ibland!!

Vinnaren..

Prisutdelning - med Minna Telde..

Huntingen därefter var ju publikfriande som alltid! Fullsatt på alla läktare och vilket vrål inne på arenan när vinnaren galopperade in på hoppbanan efter terängdelen och det stod klart att han skulle vinna. Trots ett nedslag och tidstillägg så vann han stort i alla fall! Både ryttaren och hästen älskade våra ovationer så till publikens stora förtjusning galopperade de inte bara runt som galningar utan hoppade vattengraven en gång till och till sist en uppvisning av att även fälttävlanshästar kan dressyr - ekipaget bjöd oss alla på en galoppiruett!!

Kieran Carey på väg in till prisutdelning..

Våran fantastiske hopptränare Tobias Grönberg var också med på Amaretto, men fick två nedslag så tyvärr räckte det inte till placering! Amaretto är fantastisk - tänk han är 18 år och ändå i full kondis för en terräng-/hoppbana som huntingen..

Det var en fantastisk dag och dottern och jag var helt slut när vi vid åtta-tiden gav oss på jakt efter bilen för att åka hem - vi hade såklart glömt var den var parkerad men efter en liten omväg ute på gamla LV:4 fältet så kunde vi köra mot hemmet!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Bara Jag sa...

Låter som att min dotter skulle ha fått julljus i ögonen av en sådan tillställning :-)

Hörni sa...

Vad kul det verkar vara!

Sv: Det var ganska varmt, men fläktade och var lite molnigt, så det gick bra. Bäst att passa på när man får ett ryck. Det händer ju så sällan.:)

Stattinskan sa...

Jamen nu förstår du - nu låtsas jag att jag hänger med i hästspråket :-) Jag har ju bott i Flyinge i 15 år ;-)
Kram

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

vilken vacker vit häst!

Ninja sa...

Något år ska det väl bli av.....