onsdag 20 oktober 2010

Dålig uppdatering

Jag är lite dålig på att uppdatera för tillfället! Har varit mycket att göra både på jobbet och hemma. Idag var det utvecklingssamtal på skolan för My. Det var en trevlig upplevelse. En engagerad, bra och ung mentor som höll i mötet. Han fick My att tala om vad hon borde förbättra, inte bara ämnesmässigt utan även hur hon är i skolan etc etc. Det kändes bra och My är riktigt duktig i skolan!!
Hon har ju fått en mycket speciell lärare när det gäller NO ämnena och även matte, tyvärr. Han är van vid att undervisa på "Kunskapsskolan" vilket är en friskola med lite annorlunda metodik. Framförallt tycker man att barnen skall söka kunskap själva. Jo, jag gillar konceptet men inte om man aldrig tidigare undervisat barnen/ungdomarna på detta sätt. Han har en hemsida som eleverna skall gå in på och där hittar de dels frågor/betygskriterier och dels ibland även svar på frågorna..men för det mesta måste man googla svaren för enligt honom är boken föråldrad..
Alla är lika upprörda över denna lärare, föräldrar och elever.. Undras hur och om man kan bli av med honom, eller jag får kanske skicka honom till Rosengård?? En rask promenad på fel ställe vid fel tidpunkt?

Vill också tala om att det var magdans igår!! Vi fick dansa med slöjor och det var jättekul! Mycket enklare än utan.. de blev liksom ens förlängda armar! Oj så tjusigt!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Lysande ögonblick! sa...

Härligt med en så engagerad mentor. Så värdefullt.

Hoppas allt löser sig med den där läraren, tråkigt när pedagogiken inte passar dem som ska lära sig.

Och att dansa med slöja, åh så kul och vackert.

Ha en fin dag! :-)

Bara Jag sa...

I många fall kan läraren vara hela skillnaden vad gäller lärandet! Bara att tacka och ta emot! Kram!