måndag 30 augusti 2010

Rapport fr "Lilla rundan" Svenskt ponnyderby 2010

Denna tävling innebär två kval - ett i LA:1 och ett i Lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan. Båda kvalen läggs sedan ihop och 35% går till Final och resterande deltagare rider en sk Consolation Cup. Tävlingen pågår fredag-söndag.
På fredagen gick det jättebra, fast dottern själv tyckte det var näst intill katastrof, de fick 66,05% och låg länge placerad (10 st) och avslutade på en15:e plats. Inför lördagen var förväntningarna höga trots att det var ett svårare program så hade hon ju en chans till A-finalen. Hon tyckte själv att Rocky kändes mycket bättre, han var helt igenom och var inte alls stark. Det såg väldigt bra ut, tyckte jag och även hennes tränare Helena. Fick lite småmissar som ex inte tillräckligt många steg i ryggningen och en volt som inte var riktigt snygg men annars.. men nej, gud vad hon blev nerdömd.. 60,5%!! Jag trodde t o m att hon skulle få bättre än i fredags men gud så fel jag hade och denna domare dömde alla ekipage helt annorlunda än fredagens..  Nåja, de hamnade i B-final och red återigen en LA:1 och denna gång på 64,2%. Det var mer rättvist för visst märktes det på Rocky och även ryttaren att det varit en jobbig tävlingshelg. Vi har aldrig tävlat så intensivt, på så hög nivå - detta var en nationell tävling - och det märktes. Detta var en jättebra träning och nästa år så går de till A-final, det är jag säker på, om de ställer upp!! Så här efteråt är vi jättenöjda totalt sett.. hade hon kommit till A-final i år så hade det varit en ren och skär tur, nästa gång blir det med skicklighet!! Tror största supportern - mumman!!
Roligt var också att storebror var med hela helgen och supportade sin lillasyster!! Tror t o m att han tyckte det var riktigt kul att vara där med oss. Han gick promenader med Rocky och stortrivdes!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

rackemarie sa...

Men det var väl alldeles lysande!!!