söndag 26 december 2010

Julafton - så här efteråt..

Istället för ett långt inlägg blir det flera korta efter varandra..

Julafton avlöpte precis som man hade velat.. först var jag och tjejerna i stallet och pysslade om Rocky! Då fick han vara tomte och vi tog fram Elliotts tomteluva och skydd - dessutom hade vi tre var sin luva!! Vi var så fina tomtar alla fyra..
Tyvärr lite motljus...

Sen åkte vi hem och fixade dopp i grytan till mormor kom.. kl 13.00.. Dopp i grytan hos oss var en gammal traditon som min fd svärmor (död sedan 15 år tillbaka) hade med sig från Norrland. Hon var egentligen från Nästansjö i södra Lappland, ganska nära Vilhelmina.. och där var dopp vanligare än här i Skåne. Det är en trevlig tradition och ett alldeles eget recept har jag förstått.. Vi har skinkspad men däri lägger vi diverse rotfrukter och julkorv.. sedan doppar vi bröd och fiskar upp allt gott som kokt i skinkspadet.. mmm..


Vi äter sedan all annan julmat på kvällen när tomten kommit - efter Kalle kommer han såklart.. Nu är barnen stora så det där med tomte blir ju lite annorlunda - Rocky för vara vår tomte numera... men det kom en annan tomte också...

Julklapparna var alla såå nöjda med så det var en ovanligt bra och trevlig tomte.. (mormor)..

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: