tisdag 22 december 2009

Ihållande vinter



Vintern ger sig inte och snön har belägrat hela Skåne. Det råder nästan krigstillstånd.
Stockholmståget, ett X2000, jag skulle åka med igår var sönderfruset och ersatt av ett gammalt tåg med endast liggvagnar!! Såg ut som Berlinerexpressen el föralldel en billig Orientexpressen. Vi satt alla i icke färdigbäddade kupeér och som tur var så fanns det filtar utlagda på översängen för värmen dök inte upp förrän i Alvesta ungefär.. Vi satt alla inlindade i SJ fleecefiltar (lite modernisering trots allt) och hade det väldigt trevligt. När det händer något oförutsett så börjar alla prata med varandra vilket är jättetrevligt.
Åkte tillsammans en dam som precis varit på rundresa i Egypten - både till lands med buss och på Nilen med en kryssningsbåt. Jätteintressant!

Klädde granen så allt är klart för julafton innan jag åkte (så allt är klart när jag är tillbaka)och Tippen bestämde sig raskt för att ligga under granen och hålla tassarna på paketerna så ingen skulle stjäla dem.

Henrik har börjat jobba på Lush för julen och numera luktar det så underbart gott dels i hela huset för han sprider sina badbomber lite var stans och dels han själv när han kommer därifrån. Det jag däremot undrar över är hur man kan jobba i den doften en hel dag och inte få ont i huvudet? Kolla här!!
Lush underbara badbomber, hårschampo och dofter - allt utan konserveringsmedel och tillsatser dvs ÄKTA VARA!!
Nu är det snart köttbullstime och silltillverkningsdax!

Inga kommentarer: