tisdag 8 december 2009

Metro

Läste tidningen Metro idag på bussen, hinner precis när man som jag pendlar mellan Staffanstorp och Lund. Perfekt tidning så tillvida. Hittade många artiklar värda att fundera över. Vissa saker är fantastiskt bra i Sverige medan andra är fullständigt snurriga, ta bara "sjukförsäkringsreformen" - hur dumt får det lov att bli? Tror man på allvar att en läkare sjukskriver någon för sitt höga nöjes skull? Varför tror politiker alltid att de är de enda smarta i världen??. Maktgalna är vad de är, kuvade i hemmet av sin fru/sambo och måste få utlopp för sitt ego, känna sig viktiga och förståndiga.. otroligt! HA!!
Det fantastiska är väl ändå att vi har en bra lagstiftning och värderingar kring djurhållning. Läste om en forskare i Ängelholmstrakten som har 35 getter på gården som är blodgivare, och antikropparna i blodet används sedan för att spåra cancer och andra svåra sjukdomar hos människor. Det stod att hon hittills bara haft Sverige som marknad men att nu kommer även utländska företag och universitet som är intresserade av att använda, denna Lovisa Hessle Bergmans metoder. Däremot hade hon inga planer på att starta djurfarm i Europa eftersom hon ville säkerställa en bra djurhantering och då fick de allt bli kvar i Sverige. Bilden var talande - hoppas fler getter bor som dessa!!
http://www.metro.se/se/article/2008/01/31/07/0826-57/index.xml
Lyckades bara hitta den gamla artikeln fr 2008 men man ser ändå hur fint getterna har det!!
I de nya hästhållningsregler som Djurskyddsmyndighetens styrelse nu ställt sig bakom och som är lämnade till EU på remiss, står det bl a att "hästarna skall normalt sett dagligen ges möjlighet att röra sig i sina naturliga gångarter” och ”hästars behov av social kontakt ska tillgodoses”.. så visst har hästar det bättre i Sverige än ensamma, 80-åriga fru Svensson (inga barn, inga grannar, inga allmänna kommunikationer och ingen väninna) i exempelvis Kläggeröd som säkert inte blir tillgodosedd med ngn social kontakt, troligen får hon inte röra sig i sina naturliga gångarter heller pga att hon inte vågar gå ut ensam - känner sig darrig och rädd för att ramla och bryta lårbenshalsen!! Jag gillar reglerna i alla fall - djuren kan inte för sin egen talan det kan ju faktiskt fru Svensson!

De första "nya" pågatågen var på ingång, enligt Metro, och att ett av dem är döpta efter den mycket kända barnmorskan på Ystad BB, Signe Jansson! Jättekul - hon var ju verkligen nyskapande för sin yrkeskategori!! Enligt sonen som var intervjuad så hade hon sagt "man skall inte gå till överheten och fråga om lov" apropå alla förändringar hon införde i samband med barnafödande.. håller fullständigt med, ibland skall man bara gå på sin magkänsla!

Carl Söderberg skulle inte vara med i Mif matchen ikväll, det var ju också lite trist.. det handlade om en disciplinåtgärd - hmm sen la man locket på som alltid Mif gjort när man undrat över ngt beslut..
Undras om den unge Carl varit ute i krogsvängen och vevat med högran?? Nä så behöver det ju såklart inte vara.. AIK kommer ju hit ikväll och därmed vet Malmös, ja kanske t o m Skånes policeforce vad de ska göra.. Hoppas på vinst skall vi väl absolut göra, många "babyhawks" kommer ju att vara ombytta och redo för spel enligt Mifs hemsida.. hade varit kul att vara där men det är Rocky-träning ikväll.

Inga kommentarer: