torsdag 7 januari 2010

Jobbdax



Då var det dax igen! Jobba!! Klockan ringde 05.30 och då är jag inte hyperpigg men det gick ganska bra trots allt att gå upp. Det är bara så kallt att sticka ut tårna utanför täcket. Burr..

Läste metro på vägen till jobbet, som vanligt.
Fanns ett reportage om att "Nej, Sverige är inte så fantastiskt längre".
Intressant men i o för sig hade man väl anat detta.. Vi är inte så bra på jämställdhet längre - Island, Finland och Norge har passerat oss med råge. Vi är inte heller bra på sjukvården, längre vårdköer än i Albanien - skrämmande. Skolan var rena katastrofen och lärare är oroliga för våra barns kunskaper främst i matte, naturkunskap och läsförståelse. Det sista kan man ju då undra över hur våra invandrare drar ner på detta genomsnitt eller om de med svenska 2, hamnar i en egen grupp?? Jag är inte invandrarfientlig alls men statistik och siffror kan man alltid manipulera med, beror på vad man tolkar in i siffrorna..
På OECDs välståndsliga hade vi ramlat ner till 10:e plats.
1998 var Ericsson en ledande mobiltillverkare och de hade 15,2% av världmarknaden idag har har Ericsson 5% av världsmarknaden.
Sverige var tidig med utbyggnad av bredband under 90-talet men nu har länder som ex Sydkorea susat om oss där 93% av befolkningen har tillgång till bredband. Holland är bäst i Europa!
Varför blev det såhär? Kan det bero på borglig regering, eller?? Nej nu skall vi inte bli politiska, det har aldrig varit min tanke med den här bloggen - bara att väcka funderingar...

Gjorde även en annan rolig erfarenhet/egen undersökning på stadsbussen i Malmö.. eftersom det är så kallt och snöigt började jag plötsligt titta efter vad folk hade för skor.. mycket riktigt, alla killar hade vanliga lågskor, mockaskor eller ja vad resten av Sverige skulle bedömma som vår och sommarskor.. Tjejerna hade lite bättre, stövlar men vissa faktiskt vanliga gympadojjor!! Några typ arktiska skodon som bilden här intill fanns inte på hela bussen som egentligen nog skulle behövas eftersom det sägs att vi har sibirisk vinter!



1 kommentar:

Anonym sa...

det finns ju knappt några bra vintrskor för killar så frågan är väl i vilken genre du pratar mode/slit eller nytta/paktiskt användarvärde!?
puss '/H