söndag 10 januari 2010

Stalljour


Idag är det så vår tur att ha jouren i stallet. Jag var uppe tjugo över sex i morse och körde ut till hästarna och gav dem mat. Vi har sen sån tur att en tjej i vårt stall rider oftast tidigt på morgnarna så hon erbjöd sig att släppa ut dem vid åtta-tiden. Nu står väl de stackarna ute i snålblåsten! Snacka om storm och blåst idag! Det stormade så häftigt i natt att det lät i vår lufttrumma som om det var någon som satt och spelade ett krigsspel på playstation alldeles invid mitt huvud!! Tror faktiskt inte att hästarna hade gått ut om de fått välja. Vi skall sedan hämta in dem vid tretiden, ge dem lunch och för att till slut köra dit vid halv-åtta igen på kvällen och kvällsfodra. Det är egentligen inte så våldsamt mycket att göra under en joursöndag, mer att man har lite tider att passa.

Åt god middag med Sara och Felipe igårkväll. Även Saras kompis Emelie kom och lite senare även hennes kille Timmy tillsammans med deras hund, en blandras mellan golden och samojedhund!!! Ser alla!?? En SAMOJEDhund - de finns i verkligheten!! Hihi.. Tippen satt under bordet och höll väldig koll på detta stora vita, luddiga lite isbjörnslika djur som invaderat hans hus!!

Imorgon tentar Henrik sista resttentan, hoppas det går bra, håller tummarna och My börjar skolan igen efter ett långt lov!!
Allt återgår till vanliga rutiner.. och vi väntar på nästa ledighet!! Man lever liksom i en "cocoun" och sedan måste man lämna denna ett tag för att sedan återvända igen, märkligt!

Inga kommentarer: