tisdag 4 maj 2010

Solen och italienska myggor

Om 1-1½ vecka kommer "solen" till Skåne! Då kommer alla rapsfält att stå i blom och det blir som en extra sol allt detta underbart gula, för att inte tala om vilken underbar doft. Symboliserar verkligen försommar för mig!

Kommer från ett föredrag om Italien, Cremona. Skulle gärna åka dit och se staden som verkar väldigt vacker, inspirerande och pitoresk. Stradivarius födelsestad och här tillverkas fortfarande fioler. Ligger nära floden Po. Intressant berättelse om hur hela området blev översvämmat 2001 och dammarna brast. Familjen bodde på en gård med 600 boskap, 20 hästar och ett 100-tal människor. De fick 24 timmar på sig att flytta alla djuren och sig själva, för alla visste att floden kom sedan. Hon visade bilder hur det sedan såg ut när vattnet gick 2 m upp på husen. När sedan vattnet sjönk undan och den dyiga sörja som det lämnade kvar i husen och på husen. Hur lång tid det tog innan husen/murarna sen torkade etc.
Vår föreläsare har bott i Italien i 30 år men nu tillbaka i Sverige och hon saknar INTE Italien???!!!
Hon säger att från maj/juni kan du inte vara utomhus för mygg och flugor!!! Man har ridhus där för att kunna rida på sommaren, dels för värmen men även för att där är för mycket flygfän!!.. Ja, det tål ju att tänkas på apropå min dröm om en Mallorcinsk hästgård och jag som inte tål myggor.. hmmm..

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: